Sposób przygotowania:
Gulasz z polędwiczek kurczaka i papryki w sosie
Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na mniejsze kawałki. Posypujemy przyprawami i pokrojonym oregano, mieszamy i odstawiamy.
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę.
Paprykę myjemy i kroimy na pół, usuwamy pestki i kroimy na kawałeczki. W garnku rozgrzewamy olej i wkładamy pokrojone warzywa przesmażamy przez chwilę. Dokładamy mięso i smażymy przez około 5 - 10 minut cały czas mieszamy. Wlewamy wodę i gotujemy do miękkości. W śmietance rozprowadzamy mąkę i wlewamy do gotującego się gulaszu. Gotujemy razem przez chwilę.
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę.
Paprykę myjemy i kroimy na pół, usuwamy pestki i kroimy na kawałeczki. W garnku rozgrzewamy olej i wkładamy pokrojone warzywa przesmażamy przez chwilę. Dokładamy mięso i smażymy przez około 5 - 10 minut cały czas mieszamy. Wlewamy wodę i gotujemy do miękkości. W śmietance rozprowadzamy mąkę i wlewamy do gotującego się gulaszu. Gotujemy razem przez chwilę.