Sposób przygotowania:
Sałata z kurczakiem i truskawkami
Sałatę opłukać i starannie osuszyć z wody. Porwać na mniejsze kawałki i przełożyć do miski. Dodać pokrojone mięso z pieczonych udek.Truskawki umyć, osuszyć, pokroić w plasterki i dodać do miski z sałatą. Pomidory umyć i pokroić na kawałki.
Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, octem balsamicznym, solą i pieprzem kolorowym. Polać sałatę i delikatnie wymieszać.Płatki migdałów uprażyć na suchej patelni, przestudzić i posypać nimi sałatę tuż przed podaniem.
Podawać posypaną listkami świeżej bazylii cytrynowej.
Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, octem balsamicznym, solą i pieprzem kolorowym. Polać sałatę i delikatnie wymieszać.Płatki migdałów uprażyć na suchej patelni, przestudzić i posypać nimi sałatę tuż przed podaniem.
Podawać posypaną listkami świeżej bazylii cytrynowej.
zbysiowa
anemon