Sposób przygotowania:
Sałatka kolorowa
Aby zrobić kolorową sałatkę trzeba najpierw pokroić wszystkie składniki .Jajka w kostkę . Rzodkiewki w ćwiartki , pomidorki i winogrona na połówki , ogórek na pół plasterki .Sałatę porwać na kawałeczki , a kukurydzę odsączyć .
Zmieszać majonez z jogurtem i sosem sałatkowym. Doprawić pieprzem i cukrem.
Na dno miski wsypać warstwę sałaty . na nią kukurydzę i pomidorki . Polać połową sosu. Dać warstwę ogórków , rzodkiewki , winogron i jajek. Wierzch polać resztą sosu i posypać szczypiorem.
Najlepiej robić na świeżo chwilę przed przyjściem gości bo inaczej puści sok i nie będzie ładnie wyglądać .
Zmieszać majonez z jogurtem i sosem sałatkowym. Doprawić pieprzem i cukrem.
Na dno miski wsypać warstwę sałaty . na nią kukurydzę i pomidorki . Polać połową sosu. Dać warstwę ogórków , rzodkiewki , winogron i jajek. Wierzch polać resztą sosu i posypać szczypiorem.
Najlepiej robić na świeżo chwilę przed przyjściem gości bo inaczej puści sok i nie będzie ładnie wyglądać .