Sałatka królewska Asus

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak przyrządzić sałatkę królewską

Sałatka królewska  Asus

Składniki:

Sałatka królewska Asus

 

  • 80 dag. filetów z piersi kurczaka
  • 30 dag winogron bez pestek
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich
  • 15 dag kiełków słonecznika

 

  • do sosu

 

  • 1/2 szklanki majonezu
  • 1/2 szklanki kwaśnej śmietany
  • 1/4 szklanki chutneyu z jabłek
  • 2 łyżki curry

 

Sposób przygotowania:

Sałatka królewska Asus
Mięso umyć, osuszyć. Zrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanej oliwie, następnie przełożyć do żaroodpornego naczynia i wstawić do nagrzanego piekarnika w temperaturze 180 stopni i piec na około 20 minut. Po tym czasie ostudzić i pokroić w cienkie plasterki. Następnie zrobić sos. W miseczce wymieszać śmietanę z majonezem, chutnej jabłkowym oraz curry i wszystko dokładnie wymieszać. winogrona opłukać,włożyć do salaterki dodać kurczaka i posiekane na drobno orzechy i razem wszystko wymieszać. Polać sosem ponownie wymieszać i udekorować kiełkami słonecznika.