Sposób przygotowania:
Sałatka królewska z nuggetsamiI
Sposób przygotowania panierki:
1. Płatki kukurydziane kruszymy, najlepiej blenderem, dodajemy mąkę, curry oraz sól, dokładnie mieszamy i odstawiamy na bok.
II
Sposób przygotowania mięsa:
1. Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy błonki i kroimy w kostkę około 4 cm
2. Do mięsa wlewamy oliwę z oliwek, wsypujemy paprykę słodką, chili, sól, pieprz i dokładnie mieszamy.
III
Sposób przygotowania sosu:
1.Do naczynia wlewamy oliwę, miód, ocet, wsypujemy pieprz, zioła oraz sól i dokładnie mieszamy.
IV
Sposób przygotowania nuggetsów:
1.Mięso panierujemy w panierce, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 20 minut w 200 °C.
V
Sposób przygotowania sałatki:
1. Sałatę lodową rwiemy na małe kawałki, papryki myjemy, usuwamy nasiona i kroimy w małe paseczki.
2. Ogórka myjemy osuszamy, kroimy w pół plasterki.
3. Cebulę obieramy, kroimy w piórka.
4. Pomidorki koktajlowe, myjemy, osuszamy.
5. Wszystkie składniki z warzyw przekładamy do miski i wlewamy sos, mieszamy i na koniec dodajemy umyte pokrojone w pół plasterki rzodkiewki, ponownie mieszamy.
6. Sałatkę układamy na dnie naczynia, na około układamy upieczone nuggetsy i kuleczki mozzarelli.
VI
7. Gotowe.
8. Smacznego
lukrowanepierniczki
robaczek