Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Sałatka kukurydziano-paprykowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

prosta i szybka sałatka wielosmakowa

Sałatka kukurydziano-paprykowa

Składniki:

Sałatka kukurydziano-paprykowa

 

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka kukurydziano-paprykowa
Jajka ugotować na twardo. Obrać i pokroic w kosteczkę. Ser pokroić w kosteczkę ok. 1x1 cm. Paprykę i ogórki konserwowe pokroić w drobna kosteczkę. Por pokroić w cieniutkie plasterki i sparzyć, a nastepnie odcedzic i ostudzić. Ser wymieszać z kukurydzą, pokrojona papryką i ogórkiem oraz porem i jajkiem. Dodać majonez i doprawić sola i pieprzem. Wszystko razem wymieszać. Przygotowywac najlepiej tuż przed podaniem na stół, bo warzywa konserwowe mogą puścić sok.