Sposób przygotowania:
Sałatka makaronowa z pieczarkami
Pieczarki myjemy, drobno kroimy i gotujemy do miękkości w wywarze warzywnym - z dodatkiem lubczyku.
Makaron gotujemy al dente i studzimy.
Gotujemy jajka, studzimy, obieramy ze skorupki i kroimy w kostkę.
Wariant 1.:
Odcedzone pieczarki łączymy z makaronem, jajkami, kukurydzą, pokrojonym szczypiorkiem oraz przyprawami: sosem sojowym, solą, pieprzem oraz majonezem. Całość dokładnie mieszamy.
Wariant 2.:
Odcedzone pieczarki przekładamy do miski, a następnie warstwowo układamy kukurydzę, makaron, jajka, smarujemy majonezem i ozdabiamy szczypiorkiem.
Smacznego!
Makaron gotujemy al dente i studzimy.
Gotujemy jajka, studzimy, obieramy ze skorupki i kroimy w kostkę.
Wariant 1.:
Odcedzone pieczarki łączymy z makaronem, jajkami, kukurydzą, pokrojonym szczypiorkiem oraz przyprawami: sosem sojowym, solą, pieprzem oraz majonezem. Całość dokładnie mieszamy.
Wariant 2.:
Odcedzone pieczarki przekładamy do miski, a następnie warstwowo układamy kukurydzę, makaron, jajka, smarujemy majonezem i ozdabiamy szczypiorkiem.
Smacznego!