Sposób przygotowania:
Sałatka makaronowa z tuńczykiem i ciecierzycą
Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odstawiamy do ostudzenia.
Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w kostkę, szczypiorek drobno siekamy.
Pomidory suszone odsączamy z zalewy, kroimy na mniejsze kawałki, ciecierzycę i tuńczyka odsączamy z zalewy.
Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy prażone ziarenka i olej lniany, mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w kostkę, szczypiorek drobno siekamy.
Pomidory suszone odsączamy z zalewy, kroimy na mniejsze kawałki, ciecierzycę i tuńczyka odsączamy z zalewy.
Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy prażone ziarenka i olej lniany, mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
SylaUla