Sposób przygotowania:
Sałatka z tortellini, szynką i warzywami
Tortellini ugotować w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Przelać zimną wodą i zostawić na sitku do odsączenia.
Seler konserwowy wyłożyć na sitko do odsączenia z zalewy. Marchewkę gotować w osolonej wodzie, pod koniec gotowania dodać mrożony groszek i ugotować do miękkości. Z papryki usunąć gniazdo nasienne, opłukać i pokroić w kostkę.
Ugotowaną marchewkę i szynkę również pokroić w kostkę. Tortellini, marchewkę, szynkę, paprykę, groszek i seler konserwowy przełożyć do miski. Dodać majonez, przyprawy, posiekany szczypiorek i całość delikatnie wymieszać.
Odstawić do lodówki na minimum pół godziny.
Seler konserwowy wyłożyć na sitko do odsączenia z zalewy. Marchewkę gotować w osolonej wodzie, pod koniec gotowania dodać mrożony groszek i ugotować do miękkości. Z papryki usunąć gniazdo nasienne, opłukać i pokroić w kostkę.
Ugotowaną marchewkę i szynkę również pokroić w kostkę. Tortellini, marchewkę, szynkę, paprykę, groszek i seler konserwowy przełożyć do miski. Dodać majonez, przyprawy, posiekany szczypiorek i całość delikatnie wymieszać.
Odstawić do lodówki na minimum pół godziny.