Sposób przygotowania:
Sałatka makaronowa z tuńczykiem i ogórkiem
1. Makaron ugotowałam według przepisu, odcedziłam i przelałam zimną wodą.
2. Ogórka kiszonego pokroiłam na drobną kostkę.
3. Pomidora również pokroiłam (jeśli ktoś nie lubi skórki, to może pomidora sparzyć - mi to nie robi różnicy).
4. Wszystkie składniki umieściłam w misce, dodałam jogurt, sól, pieprz, zioła prowansalskie i posiekana natkę pietruszki. Wymieszałam.
2. Ogórka kiszonego pokroiłam na drobną kostkę.
3. Pomidora również pokroiłam (jeśli ktoś nie lubi skórki, to może pomidora sparzyć - mi to nie robi różnicy).
4. Wszystkie składniki umieściłam w misce, dodałam jogurt, sól, pieprz, zioła prowansalskie i posiekana natkę pietruszki. Wymieszałam.
danielek