Sposób przygotowania:
Sałatka makaronowa z wędzon
Makaron ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Mięso dokładnie oczyścić, umyć i pokroić w drobną kostkę. Od pory odkroić białą część i zalać przegotowaną, gorącą wodą i odstawić na 20 minut, żeby pora zmiękła. Kukurydzę z puszki dokładnie odcedzić. Jajka ugotować na twardo w lekko posolonej wodzie, aby skorupki obierały się lepiej, a następnie obrać je i przemyć, żeby przypadkiem nigdzie nie została skorupka. Obrane jajka pokroić w niedużą kostkę. Ogórki kiszone również pokroić na kostkę. Paprykę umyć, przekroić na pół, aby wyciąć z niej gniazda nasionek i także pokroić na kostkę. Natkę pietruszki dokładnie umyć, posiekać. Wszystkie pokrojone składniki wymieszać razem, a następnie polać zrobionym sosem. SOS: Majonez, śmietanę oraz musztardę bardzo dokładnie wymieszać razem. Sos doprawić do smaku pieprzem oraz pokroić tabasco i ponownie bardzo dokładanie wymieszać.