Sposób przygotowania:
Sałatka makaronowo ryżowa
Do dwóch oddzielnych garnków wlewamy wodę iw stawiamy do zagotowania się. Do gotującej wody wkładamy do jednego garna ryż a do drugiego makaron. Ryż oraz makaron gotujemy na pół miękko. Puszkę przekładamy na sitko aby ściekł cały sok. Ogórki konserwowe kroimy w kostkę i dodajemy na sitko do kukurydzy. Ugotowany makaron i ryż wykładamy do głębokiego naczynia. Ser żółty kroimy w kostkę, dodajemy do ryżu i makaronu. Papryki oczyszczamy z pestek, kroimy w kostkę i również wrzucamy do sałatki. Szynkę z piersi indyka kroimy w grubszą kostkę, po czym dodajemy do pozostałych składników, znajdujących się w głębszym naczyniu. Wsypujemy na koniec do sałatki ogórki i kukurydzę, mieszamy delikatnie. W kubeczku rozrabiamy majonez z musztardą, doprawiamy solą i pieprzem i polewamy sałatkę, dokładnie mieszając, aby wszystkie składniki się połączyły ze sobą. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.