Sposób przygotowania:
sałatka marchewkowo-jabłkowa
Duże marchewki opłukujemy pod wodą i obieramy. Te samą czynność powtarzamy z dojrzałym jabłkiem.Marchew oraz jabłko ścieramy na tarce. Dolewamy jedną łyżeczkę soku z cytryny i mieszając dodajemy dwie łyżeczki cukru.
zewa
Babciagramolka
A ja dopowiadam , że oprócz smaku warto dodać olej dla zdrowia bo karoteny zawarte w marchewce rozpuszczają się w tłuszczach . Posyp jeszcze odrobiną usiekanej natki pietruszki to już będzie ,,bomba witaminowa" bo w natce jest masa witaminy C .
zewa
Olej jak pisałam dodaję, ale pietruszki nigdy nie dawałam do marchewki z jabłkiem. Na pewno wypróbuję Twój pomysł Buniu.
Babciagramolka
No to jeszcze wypróbujcie pomysł z dodaniem ziaren łuskanego słonecznika - mało że smaczne to mają witaminę A , B , F , E i coś tam na system nerwowy :)
smakosz 1988