jola1988

jola1988

Szef Kuchni
[Przepisów: 68]

Sałatka meksykańska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Sałatka meksykańska jest lekko ostra, można ją podawać jak sałatki warzywne lub surówki.

Sałatka meksykańska

Składniki:

Sałatka meksykańska

 

  • 4 porcje:
  • 30 dag fasolki szparagowej (może być konserwowej)
  • 30 dag kukurydzy słodkiej
  • 1 ostra papryka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki octu winnego
  • 3 łyżki stołowe oleju
  • 1 łyżka stołowa wywaru z kukurydzy
  • 1 pęczek zielonej pietruszki
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka meksykańska
Fasolę pokroić na drobne kawałki, cebulę w kostkę, paprykę w cienkie paski. Czosnek rozgnieść, zmieszać z octem, olejem i wywarem z kukurydzy, dodać cebulę i posiekaną pietruszkę, posolić i popieprzyć, sosem polać warzywa, wymieszać i na godzinę wstawić do lodówki.