margolata

margolata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 169]

Książka Kucharska: Sosy Łowicz w nowej odsłonie

Sałatka Mexicana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Bardzo szybka i pyszna lekko ostra sałatka meksykańska:)

Sałatka Mexicana

Składniki:

Sałatka Mexicana

 

  • 20-25 dag sera żółtego w kawałku
  • puszka kukurydzy
  • puszka czerwonej fasolki
  • 25-30 dag salami
  • sos meksykański Łowicz
  • ew. szczypta chilli

Sposób przygotowania:

Sałatka Mexicana
Czerwoną fasolkę i kukurydzę odsączamy. Ser najlepiej kupić w kawałku i pokroić w grubszą kostkę. Salami również kroimy w kostkę (tym razem użyłam w plasterkach ale to już chyba ostatni raz:)). Wszystkie składniki łączymy sosem meksykańskim Łowicz i gotowe. Jeśli lubicie bardziej ostro dodajcie chilli. Smacznego.

Tagi:

sery sosy ser