Sposób przygotowania:
Sałatka mexicana z makaronem i pomidorami
Makaron ugotować do miękkości w osolonym wrzątku. Odcedzić i wlać do niego łyżkę oleju i wymieszać. Z mięsem kurczaka postąpić tak samo. Ostudzić. Pokroić w dużą kostkę. Do rondelka przełożyć mrożonkę meksykańską i zalać wrzątkiem, zostawić na 10 minut. Porządnie odcedzić. Umyte pomidory osuszyć i przekroić na ćwiartki i pozbawić gniazd nasiennych, a następnie pokroić w dużą kostkę. Ogórka wyszorować ( nie obierać) i także pokroić w dużą kostkę, razem z czerwona papryką. Wszystkie składniki przełożyć do miski i dobrze wymieszać. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Dressing: Do miseczki przełożyć majonez i wymieszać z mlekiem na jednolitą masę. Obrany czosnek zetrzeć na tarce o małych oczkach. Wszystkie zioła drobniutko posiekać. Dodać do miseczki razem z czosnkiem i dobrze wymieszać. Dressingiem przelać sałatkę i delikatnie wymieszać. Odłożyć do lodówki na 30 minut, smacznego:)