Sałatka mięsno warzywna Asus

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tak przygotować sałatkę mięsno warzywną.

Sałatka mięsno warzywna Asus

Składniki:

Sałatka mięsno warzywna Asus

 

  • 20 dag. mięsa z pieczeni
  • 1 duży seler
  • 20 dag. groszku konserwowego
  • 2 jabłka
  • 3 ziemniaki
  • 1 ogórek kiszony
  • 4 łyżki majonezu
  • 1 łyżka musztardy
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • Kilka liści sałaty głowiastej
  • Sól, pieprz, cukier

Sposób przygotowania:

Sałatka mięsno warzywna Asus
Ziemniaki oraz seler dokładnie wyszorować, następnie ugotować i odstawić do ostygnięcia. Potem obrać i pokroić w średnią równą kostkę. Jabłka oraz ogórek kiszony obrać i pokroić w małą kostkę. Gotowe mięso pokroić w cienkie paski. Wszystkie przygotowane składniki przełożyć do salaterki, dodać osączony z zalewy groszek. majonez i pół natki posiekanej pietruszki. Następnie dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i musztardą. Na koniec wierzch posypać z resztą posiekaną natką pietruszki oraz umytą, i osączoną sałatą porwaną na małe kawałki.