Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Sałatka moskiewska

  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 551

Głowiznę oczyścić, umyć (usunąć mózg, uszy, ozór) i gotować, aż

Sałatka moskiewska

Składniki:

Sałatka moskiewska

 

  • 1 kg mięsa z głowy cielęcej
  • 3-4 świeże ogórki
  • 3-4 pomidory
  • 2 nieduże selery
  • 2  główki sałaty
  • 700 ml majonezu
  • 1-2 łyżeczki musztardy
  • sól

Sposób przygotowania:

Sałatka moskiewska
Głowiznę oczyścić, umyć (usunąć mózg, uszy, ozór) i gotować, aż mięso oddzieli się od kości. Wyjąć, przestudzić, pokroić w cienkie paski. Selery i sałatę umyć, selery obrać i oba składniki pokroić w słup

Tagi:

mięso sałata