Sposób przygotowania:
Sałatka obiadowa z czerwonej kapusty
Kapustę należy cienko poszatkować, następnie wrzucić do saganka z osoloną, gotującą się wodą.
Gotować około 3 minuty, przelać na sitko, dokładnie odsączyć.
Przełożyć do salaterki, skropić połową soku z cytryny i ostudzić.
Jabłko obrać, pozbawić gniazd nasiennych, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Wymieszać z pozostałym sokiem, potem połączyć z kapustą.
Czerwoną cebulę drobno posiekać. Dodać do kapusty i jabłkiem.
Wymieszać, wlać oliwę, doprawić solą, pieprzem i cukrem.
Schłodzić w lodówce.
Gotować około 3 minuty, przelać na sitko, dokładnie odsączyć.
Przełożyć do salaterki, skropić połową soku z cytryny i ostudzić.
Jabłko obrać, pozbawić gniazd nasiennych, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Wymieszać z pozostałym sokiem, potem połączyć z kapustą.
Czerwoną cebulę drobno posiekać. Dodać do kapusty i jabłkiem.
Wymieszać, wlać oliwę, doprawić solą, pieprzem i cukrem.
Schłodzić w lodówce.