Sposób przygotowania:
Surówka z czerwonej kapusty
1. Kapustę obieramy z wierzchnich liści, następnie drobno kroimy, płuczemy, przekładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości. Gdy kapusta będzie miękka dokładnie odcedzamy i studzimy.
2. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
3. Do dobrze przestudzonej kapusty dodajemy jabłko,majonez i jogurt naturalny. Następnie przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny, dokładnie mieszamy.
4. Surówkę odstawiamy na chwilę, żeby składniki przegryzły się. 5. Podajemy.
2. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
3. Do dobrze przestudzonej kapusty dodajemy jabłko,majonez i jogurt naturalny. Następnie przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny, dokładnie mieszamy.
4. Surówkę odstawiamy na chwilę, żeby składniki przegryzły się. 5. Podajemy.
Magdalena88
niezły kąsek
Babeczka35
U mnie była do schabowego i ziemniaczków z patelni.Polecam:)
Babeczka35
Surówka jest z majonezem,więc jest dość syta:)