Sposób przygotowania:
Sałatka z czerwonej kapusty i gruszki
Czerwoną kapustę poszatkowować, włożyć do garnka. Dodać 50 ml octu winnego, otartą skórkę z cytryny oraz startą marchewkę na tarce o grubych oczkach.
Wymieszać razem, postawić na kuchence. Wlać 200 ml wytrawnego czerwonego wina.
Gotować ok 15 -20 minut. Odcedzić jeśli pozostał płyn. Dodać łyżkę miodu, wymieszać.
Gruszki obrać, pokroić w kostkę. Kapustę włożyć do miski, dodać pokrojone gruszki oraz rodzynki.
Doprawić do smaku ewentualnie solą oraz pieprzem.
Wymieszać razem, postawić na kuchence. Wlać 200 ml wytrawnego czerwonego wina.
Gotować ok 15 -20 minut. Odcedzić jeśli pozostał płyn. Dodać łyżkę miodu, wymieszać.
Gruszki obrać, pokroić w kostkę. Kapustę włożyć do miski, dodać pokrojone gruszki oraz rodzynki.
Doprawić do smaku ewentualnie solą oraz pieprzem.