iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Sałatka z czerwonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Sałatka z czerwonej kapusty, ja zakończyłam tegoroczny sezon na przetwory, taka sałatka to wspaniały dodatek do zimowych obiadów.

Sałatka z czerwonej kapusty

Składniki:

Sałatka z czerwonej kapusty

 

  • 2 główki czerwonej kapusty około 5 kg
  • 6 cebul
  • 6 dużych jabłek

zalewa:

Sposób przygotowania:

Sałatka z czerwonej kapusty

ETAP 1:

Kapustę poszatkować i sparzyć, następnie dobrze odcedzić z wody.

Jabłka obrać i zetrzeć na grubych oczkach tarki, cebulę pokroić w piórka.

W dużym garnku zagotować wodę, dodać do niej ocet, olej i przyprawy, następnie do gorącej zalewy dodać kapustę, jabłka i cebulę,wymieszać i gotować wszystko razem 5 minut.

Sałatkę przełożyć do słoików, zakręcić i pasteryzować słoiki jeszcze 5 minut.


Tagi:

kapusta