Sposób przygotowania:
Sałatka gyros z czerwonej kapusty
Filety pokroić w paseczki , wymieszać z przyprawami skroplić olejem i wstawić na 2 h do lodówki.
Kapustę czerwoną poszatkować i oprószyć solą na 1 h przed podaniem. Pomidory pokroić w kostkę, ogórki pokroić w kostkę i odcedzić. Cebulę obrać poszatkować i zeszklić na oleju.
Na tej samej patelni usmaż kurczaka. W dużej misce wymieszać wszystko oprócz kurczaka dodać majonez, ketchup i przyprawy wymieszać.
Na wierzch ułożyć kurczaka.
Kapustę czerwoną poszatkować i oprószyć solą na 1 h przed podaniem. Pomidory pokroić w kostkę, ogórki pokroić w kostkę i odcedzić. Cebulę obrać poszatkować i zeszklić na oleju.
Na tej samej patelni usmaż kurczaka. W dużej misce wymieszać wszystko oprócz kurczaka dodać majonez, ketchup i przyprawy wymieszać.
Na wierzch ułożyć kurczaka.