Sposób przygotowania:
Sałatka obiadowa z grillowanym łososiem
Łososia myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i porcjujemy na małe kawałki i doprawiamy solą i przyprawą Fit up do ryb i owoców morza. Grillujemy na patelni grillowej lub na grillu elektrycznym. Ziemniaki kroimy w talarki, a następnie na połówki i również grillujemy. W miskach układamy najpierw umytą i osuszoną sałatę z rukolą. Pomidory kroimy w plasterki, a następnie na połówki i układamy na sałacie. Na to dajemy zgrillowane ziemniaki i porcje łososia. Jeśli kawałki ryby będą zbyt duże to kroimy je jeszcze na mniejsze porcje. Całosć posypujemy grzankami czosnkowymi. W osobnym naczyniu mieszamy jogurt grecki ( około 1/3 opakowania) z 2 łyżeczkami przyprawy Tzatziki Kamisa. Ogórka obieramy i ucieramy na tarce o małych oczkach. Mieszamy dokładnie z jogurtem. Sos podajemy w osobym naczyniu lub też mozemy od razu przed podaniem polać nim sałatkę
evita0007
midimo6