Sposób przygotowania:
Sałatka ogórkowa z rodzynkami.
Jogurt wymieszać z oliwą i sokiem z cytryny.
Tak przygotowany sos schłodź w lodówce przez około 15 minut.
Rodzynki opłucz, zalej gorącą woda i odstaw na 15 minut.
Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę.
Ogórki obierz i pokrój w kosteczkę.
Składniki wymieszaj razem. Dodaj sos.
Przypraw sola i pieprzem.
Można udekorować meliną bądź miętą.
Tak przygotowany sos schłodź w lodówce przez około 15 minut.
Rodzynki opłucz, zalej gorącą woda i odstaw na 15 minut.
Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę.
Ogórki obierz i pokrój w kosteczkę.
Składniki wymieszaj razem. Dodaj sos.
Przypraw sola i pieprzem.
Można udekorować meliną bądź miętą.