thegrooba

thegrooba

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 199]

Sałatka paprykowa 4 kolory

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Sałatka na zimno, idealna do obiadu - jako dodatek do ryb, pieczonych mięs, a także w hamburgerach, fishburgerach, kanapkach i tortilli:)

Sałatka paprykowa 4 kolory

Składniki:

Sałatka paprykowa 4 kolory

 

  • 3 średnie, żółte papryki
  • kilka kawałów papryki czerwonej konserwowej
  • 1 cebulka biała
  • 1 cebulka czerwona
  • 3 łyżki oleju
  • sól, pieprz, szczypta cukru do smaku
  • posiekana natka pietruszki (ok. 1 łyżki)

Sposób przygotowania:

Sałatka paprykowa 4 kolory
Na oleju podsmażyć cebulkę białą, dodać pokrojona w paski paprykę żółta, dusić (podlewając wodą w razie potrzeby) ok. 30 minut, do miękkości, doprawić solą i pieprzem. Zdjąć z ognia, przestudzić. Wymieszać z pokrojoną w paski konserwową papryką , czerwoną cebulka i natką.Doprawić szczypta cukru. Podawać od razu, schłodzoną lub następnego dnia. Pysznie smakuje jako dodatek do klopsików z mięsa mielonego lub sałatka w hamburgerach czy tortillach.

Tagi:

papryka