Sposób przygotowania:
Sałatka parówkowo- pomidorowa
Kiełbasę parówkową obrać, pokroić w słupki.
Warzywa umyć.
Ogórek cienko obrać.
Paprykę oczyścić.
Cebulę obrać.
Warzywa pokroić w kostkę.
Następnie pokrojone warzywa włożyć razem z kiełbasą do miseczki i wymieszać.
Ocet winny połączyć z 2 łyżkami wody, przyprawić solą, pieprzem. wymieszać po czym połączyć z olejem.
Tak przygotowanym sosem polać sałatkę, po czym posypać natką pietruszki.
Warzywa umyć.
Ogórek cienko obrać.
Paprykę oczyścić.
Cebulę obrać.
Warzywa pokroić w kostkę.
Następnie pokrojone warzywa włożyć razem z kiełbasą do miseczki i wymieszać.
Ocet winny połączyć z 2 łyżkami wody, przyprawić solą, pieprzem. wymieszać po czym połączyć z olejem.
Tak przygotowanym sosem polać sałatkę, po czym posypać natką pietruszki.