Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Sałatka paryska

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

oto przepis na kolejną sałatkę dla smakoszy

Sałatka paryska

Składniki:

Sałatka paryska

 

  • 30 dag ziemniaków ugotowanych w mundurkach
  • 15 dag wędzonej polędwicy sopockiej
  • 1 twardy mięsisty pomidor
  • ogórek konserwowy
  • mały kieliszek białego wytrawnego wina
  • łyża oleju
  • sól
  • pieprz
  • jajo ugotowane na twardo
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2-3 łyżki majonezu

Sposób przygotowania:

Sałatka paryska
obrane ziemniaki pokroić w plasterki ułożyć w salaterce posypać solą pieprzem skropić olejem polać winem przykryć i wstawić do lodówki na 2 godziny pomidory sparzyć obrać ze skórki i razem z obranym ogórkiem pokroić w kostkę polędwicę pokroić w cienkie paski wszystkie składniki połączyć doprawić do smaku wymieszać z majonezem lekko schłodzić przed podaniem sałatkę posypać posiekanym jajem i natką