Sposób przygotowania:
Sałatka pieczarkowa Moniki
W garnku zagotować około 1 litra wody z łyżeczka soli. Pieczarki oczyścić lub obrać i pokroić w cienkie plasterki. Wrzucić do wrzątku i gotować 4-5 minut. Odcedzić i zostawić do całkowitego ostygnięcia. Następnie delikatnie osuszyć. Cebulę obrać, pokroić w małą kostkę. Przełożyć do miski i zalać taką ilością wrzątku aby ją przykryła i zostawić na 2-3 minuty. Odcedzić, ostudzić i osuszyć. Do misi przełożyć pieczarki, dodać cebulę. Groszek odcedzić i także dodać do miski. Z ogórka wydrążyć nasionka i pokroić resztę w małą kostkę. Ugotowane jajka na twardo, ostudzić, obrać ze skorupki. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać do miski. Doprawić solą i pieprzem. Dodać musztardę i majonez. Dobrze wymieszać i odłożyć na godzinę do lodówki. Smacznego!