agi0911

agi0911

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Pieczarkowe placuszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Proste racuszki na podwieczorek lub kolację, można podawać z sosem jogurtowym surówką, albo jeść solo. Polecam.

Pieczarkowe placuszki

Składniki:

Pieczarkowe placuszki

 

Sposób przygotowania:

Pieczarkowe placuszki
Pieczarki opłukać , osuszyć i zetrzeć na grubej tarce. Do miseczki wlewamy jogurt lub śmietanę, dodajemy mąkę jajka. Mieszamy ,dodajemy starte pieczarki.

Doprawiamy solą pieprzem i czubricą czerwoną. Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy placuszki z dwóch stron na złoty kolor.

Podajemy z sosem lub surówką.