katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Sałatka pieczarkowa z orzechami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Majonezowa sałatka z orzechami.

Sałatka pieczarkowa z orzechami

Składniki:

Sałatka pieczarkowa z orzechami

 

  • pieczarki 25-30 sztuk
  • ogórki konserwowe 6-7 sztuk
  • cebula 1 sztuka
  • szynka 4 plastry
  • natka pietruszki 1 pęczek
  • orzechy ok. 1 szklanka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • majonez

Sposób przygotowania:

Sałatka pieczarkowa z orzechami
Pieczarki gotujemy w osolonej wodzie, dobrze osączamy i studzimy . Można wycisnąć ręką. Kroimy w plastry albo w ćwiartki. Ogórki kroimy w kostkę razem z cebulą. Część szynki kroimy w kostkę, a część w paski. Natkę płuczemy i drobno kroimy. Pieczarki, cebulę, ogórki, szynkę pokrojoną w kostkę oraz część pokrojonej natki łączymy, doprawiamy do smaku, dodajemy majonez i mieszamy. Wykładamy na półmisek albo talerz. Obsypujemy orzechami i natką. Obkładamy ślimaczkami z szynki.

Tagi:

szynka