Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Sałatka pieczarkowo-brokułowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna odmiana sałatki z brokułem i pieczarkami.

Sałatka pieczarkowo-brokułowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka pieczarkowo-brokułowa

 

  • 1 kg pieczarek
  • 1 brokuł
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 3 ogórki kwaszone
  • 10 dkg sera żółtego
  • 1 cebula
  • 3 jaja
  • 4 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz
  • kucharek
  • 1 łyżka oliwy

Sposób przygotowania:

Sałatka pieczarkowo-brokułowa
Pieczarki obrać, posiekać, udusić na łyżce oliwy. Przyprawić solą, kucharkiem i pieprzem. Umytego brokuła podzielić na różyczki, ugotować w parowarze. Pokrojone w kostkę ogórki wraz z groszkiem osączyć z zalewy. Dodać pokrojone w kostkę cebulę, sera oraz ugotowane na twardo jajka. Dodać ostudzone pieczarki oraz pokrojonego na mniejsze części brokuła. Dodać majonez oraz do smaku sól i pieprz. Wszystkie składniki wymieszać.
Sałatka pieczarkowo-brokułowa
Umyte i posiekane pieczarki udusić na oliwie.
Sałatka pieczarkowo-brokułowa
Umytego brokuła podzielić na różyczki i ugotować.
Sałatka pieczarkowo-brokułowa
Pokrojone składniki sałatki połączyć razem.
Sałatka pieczarkowo-brokułowa
Dodać majonez oraz do smaku sól i pieprz.

Tagi:

sery ser brokuły