Sposób przygotowania:
Sałatka pieczarkowo - jajeczna z makaronem ryżowym
To sałatka, która w sobie zawiera same dobre składniki. Najlepsze będą jajka wiejskie, które należy ugotować na twardo, następnie obrać ze skorupek, a potem drobniutko pokroić w kostkę.
Następną rzeczą, którą trzeba ugotować jest makaron ryżowy. Należy go po ugotowaniu dobrze wypłukać pod bieżącą wodą. Dodajemy go do pokrojonych jajek.
Pieczarki myjemy także pod bieżącą wodą, osuszamy ręcznikami papierowymi. Rozgrzewamy w garnku olej i wrzucamy pokrojone pieczarki, podsmażamy je do miękkości.
Przyprawiamy przyprawą, a także pieprzem. Miękkie i doprawione pieczarki dodajemy do makaronu, jajek, odsączonej kukurydzy oraz uprażonego słonecznika.
Całość mieszamy, dodajemy majonez i ewentualnie jeszcze doprawiamy do smaku.
Następną rzeczą, którą trzeba ugotować jest makaron ryżowy. Należy go po ugotowaniu dobrze wypłukać pod bieżącą wodą. Dodajemy go do pokrojonych jajek.
Pieczarki myjemy także pod bieżącą wodą, osuszamy ręcznikami papierowymi. Rozgrzewamy w garnku olej i wrzucamy pokrojone pieczarki, podsmażamy je do miękkości.
Przyprawiamy przyprawą, a także pieprzem. Miękkie i doprawione pieczarki dodajemy do makaronu, jajek, odsączonej kukurydzy oraz uprażonego słonecznika.
Całość mieszamy, dodajemy majonez i ewentualnie jeszcze doprawiamy do smaku.