Annisa

Annisa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 116]

Sałatka pieczarkowo-jajeczna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszna i bardzo prosta w wykonaniu sałatka, która zachwyca swoim smakiem. Przepis dostałam od babci i jestem z niego bardzo zadowolona.

Sałatka pieczarkowo-jajeczna

Składniki:

Sałatka pieczarkowo-jajeczna

 

Sposób przygotowania:

Sałatka pieczarkowo-jajeczna
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupek. Pokroić w kostkę. Pieczarki oczyścić, umyć i pokroić w pół-talarki. Na patelni rozgrzać olej z masłem i wrzucić pieczarki. Podsmażyć z odrobiną przyprawy uniwersalnej i pieprzem. Ostudzone dodać do jajek. Posolić i popieprzyć do smaku, dodać majonez, pokrojony drobno szczypiorek i dokładnie wymieszać. Odstawić na 2-3 godziny do lodówki.