Shizunia

Shizunia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 132]

Sałatka pieczarkowo-selerowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszna lekka sałatka na każdą okazje!

Sałatka pieczarkowo-selerowa

Składniki:

Sałatka pieczarkowo-selerowa

 

  • 1 słoik litrowy pieczarek marynowanych
  • 1 słoik selera białego marynowanego
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka fasoli czerwonej
  • 8 ugotowanych jaj
  • garść posiekanej natki pietruszki
  • garść posiekanego szczypiorku
  • 1 kwaśne jabłko
  • 1 mała cebula
  • majonez
  • musztarda
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka pieczarkowo-selerowa
Pieczarki odsączyć i pokroić w kostkę, selera osączyć, poprzekrawać, połączyć z kukurydzą i fasolą (przepłukaną).
Jabłko (obrane) , cebulę i jajka pokroić w kostkę, wsypać natkę pietruszki i szczypiorek, dodać majonez, musztardęi wszystko wymieszać ze sobą. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Smacznego!