p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Sałatka - pikantne owoce morza z bobem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sałatka - pikantne owoce morza z bobem

Sałatka - pikantne owoce morza z bobem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka - pikantne owoce morza z bobem

 

  • 250 g mieszanki morskiej (kalmary, omułki, krewetki koktajlowe
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1/2 łyżeczka curry
  • 1/2 przyprawy bałkańskiej
  • 1 łyżeczka czerwonej papryki Kotanyi
  • 1/2 opakowania mixu sałat z roszponka
  • 20 dag bobu (świeżego lub mrożonego)
  • 2 pomidory
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Sałatka - pikantne owoce morza z bobem
Bób ugotować we wrzącej wodzie z 2 łyżeczkami soli al dente ok. 5-6 minut (ja użyłam mrożonego), odcedzić go na durszlaku i usunąć łupinki. Mieszankę morską przelać wrzącą wodą, odcedzić na durszlaku. Następnie podsmażyć je doprawiając solą, curry, czerwoną papryką i przyprawą bałkańską, smażymy około 5 minut, Mix sałat rozłożyć w misce, na środku wyłożyć mieszankę z patelni, obłożyć ósemkami pomidorów i ugotowanym bobem. Sałatkę rozłożyć na talerzach posługując się dwoma łyżkami.
Sałatka - pikantne owoce morza z bobem
Sałatkę rozłożyć na talerzach posługując się dwoma łyżkami.
Sałatka - pikantne owoce morza z bobem
Bób gotujemy we wrzącej wodzie a potem odcedzamy go
Sałatka - pikantne owoce morza z bobem
podsmażamy owoce morza doprawiając solą, curry, czerwoną papryką i przyprawą bałkańską
Sałatka - pikantne owoce morza z bobem
Mix sałat rozkładamy na talerzu, wykładamy mieszankę z patelni