katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1652]

Sałatka ryżowa na kolację

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Sałatka z wykorzystaniem poobiednich resztek.

Sałatka ryżowa na kolację

Składniki:

Sałatka ryżowa na kolację

 

  • ryż ugotowany 1,5 szklanki
  • udka ugotowane 2 sztuki
  • groszek konserwowy 1/2 puszki

 

Sposób przygotowania:

Sałatka ryżowa na kolację
Udka kroimy w dużą kostkę, groszek osączyć z zalewy. Marchewki kroimy w kostkę.Mięso i marchewkę wykorzystałam z obiadu. Pora oczyszczamy, myjemy i kroimy w półplasterki. Wszystkie składniki dodajemy do ryżu i mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy majonez i ponownie mieszamy. Smak sałatki można zaostrzyć musztardą.