Sposób przygotowania:
Sałatka ryżowa z wędliną, papryką i ogórkiem
Ugotowany ryż przekładamy do miski. Ogórki wyjmujemy z zalewy i kroimy w kostkę, przekładamy na sitko i odsączamy z płynu.
Paprykę myjemy i kroimy w kostkę. Czerwoną cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Szczypiorek myjemy i kroimy na drobno. Wędlinę kroimy w kostkę.
Do miski z ryżem dodajemy pozostałe składniki, przyprawiamy i mieszamy. Przed podaniem sałatkę dekorujemy szczypiorkiem.
Paprykę myjemy i kroimy w kostkę. Czerwoną cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Szczypiorek myjemy i kroimy na drobno. Wędlinę kroimy w kostkę.
Do miski z ryżem dodajemy pozostałe składniki, przyprawiamy i mieszamy. Przed podaniem sałatkę dekorujemy szczypiorkiem.