Sposób przygotowania:
Sałatka z melonem, kozim serem i szynką parmeńską
Sałatę myjemy, osuszamy, kroimy w paski i układamy na talerzu.
Melona obieramy, kroimy w kostkę i układamy na sałacie.
Układamy również pomidorki koktajlowe pokrojone w kostkę oraz kawałki koziej rolady.
Szynkę parmeńską kroimy na kawałki, formujemy z nich wałeczki i układamy na sałatce.
Robimy sos: do małego słoiczka wlewamy oliwę, sok z cytryny i sos balsamiczny, dodajemy pieprz. Zakręcamy słoik i energicznie mieszamy, aż powstanie jednolity sos. Polewamy nim sałatkę.
Melona obieramy, kroimy w kostkę i układamy na sałacie.
Układamy również pomidorki koktajlowe pokrojone w kostkę oraz kawałki koziej rolady.
Szynkę parmeńską kroimy na kawałki, formujemy z nich wałeczki i układamy na sałatce.
Robimy sos: do małego słoiczka wlewamy oliwę, sok z cytryny i sos balsamiczny, dodajemy pieprz. Zakręcamy słoik i energicznie mieszamy, aż powstanie jednolity sos. Polewamy nim sałatkę.