iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Sałatka ryżowa z cukinią i fetą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Sałatka ryżowa z cukinią i fetą

Sałatka ryżowa z cukinią i fetą

Składniki:

Sałatka ryżowa z cukinią i fetą

 

  • 1 woreczek ryz pełnoziarnisty,
  • 1 szt cukinia,
  • 1/2 kostki feta,
  • 1 szt kabanos,
  • Sól,
  • olej kujawski,
  • dymka,
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Sałatka ryżowa z cukinią i fetą
Ryż pełnoziarnisty gotujemy według przepisu na opakowaniu . Gotujemy w wodzie lekko słonej lub z dodatkiem przyprawy uniwersalnej . Po ugotowaniu wyciągamy z worka i studzimy .Dumkę ok 2 szt myjemy osuszamy i siekamy . Do zimnego ryżu dodajemy posiekana dymkę . Cukinie kroimy w plasterki solimy i odstawiamy na ok 10 min . Następnie odsączamy z soku i dodajemy do ryżu . Dodajemy pokrojonego kabanoska . Mieszamy .Doprawiamy sola pieprzem i kropimy oliwą . Dodajemy pokrojony ser feta.