kuchenny świat

kuchenny świat

Złoty Ekspert
[Przepisów: 724]

Sałatka ryżowa z warzywami i kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczną sałatkę ryżową z dodatkiem warzyw i kiełbasy. Taka sałatka jest idealna na kolację. Polecam.

Sałatka ryżowa z warzywami i kiełbasą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka ryżowa z warzywami i kiełbasą

 

  • 1/2 woreczka ugotowanego ryżu
  • 30 gram czerwonej papryki
  • 80 gram zielonego ogórka
  • 120 gram kiełbasy
  • 1 łyżka pokrojonego szczypiorku
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1 łyżka z czubkiem majonezu
  • sól - do smaku
  • pieprz - do smaku

Sposób przygotowania:

Sałatka ryżowa z warzywami i kiełbasą
Ugotowany ryż przekładamy do miski. Warzywa myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Czerwoną paprykę i ogórek kroimy w kosteczkę, kiełbasę w półplasterki, szczypiorek kroimy na drobno.

Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Pokrojone składniki wkładamy do miski z ryżem i dodajemy majonez oraz przyprawy.

Mieszamy.
Sałatka ryżowa z warzywami i kiełbasą
Umyte i osuszone warzywa kroimy w kosteczkę.
Sałatka ryżowa z warzywami i kiełbasą
Kiełbasę kroimy na desce w półplasterki.
Sałatka ryżowa z warzywami i kiełbasą
Obraną z łusek cebulę kroimy w kosteczkę.
Sałatka ryżowa z warzywami i kiełbasą
Wszystkie składniki wkładamy do miski i mieszamy.