WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Brokuły z rzodkiewkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Brokuly i rzodkiewki ugotowane i smażone na patelni na maśle z bułką tartą i przyprawami. Świetny dodatek do obiadu.

Brokuły z rzodkiewkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Brokuły z rzodkiewkami

 

Sposób przygotowania:

Brokuły z rzodkiewkami

ETAP 1:

Brokuly ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Rzodkiewki umyć odciąć natkę i korzonki i ugotowac w osolonej wodzie. Odcedzić.
Na patelni rozgrzać masło. Wrzucić pokrojone brokuły i rzodkiewki. Obsmażyć az się trochę przyrumienia.
Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Posypać bułką tartą, wymieszać i jeszcze chwilę podsmażyć.
Wyłożyć na talerz.

Brokuły z rzodkiewkami
Bułka tarta wsypana do podsmazonych brokułów i rzodkiewek
Brokuły z rzodkiewkami
Ugotowane rzodkiewki dodane do ugotowanych brokułów
Brokuły z rzodkiewkami
Ugotowane brokuły pokrojone i wrzucone na masło
Brokuły z rzodkiewkami
Brokuły ugotowane w osolonej wodzie w rondlu