Sposób przygotowania:
Sałatka ryżowa ze smażonym boczkiem
Ryż wsypać do miski.
Boczek pokroić w cienkie paseczki i przesmażyć bez dodatku tłuszczu.
Wyłożyć go na talerz do przestygnięcia, ale bez wytopionego tłuszczu.
Paprykę i ogórki pokroić w kostkę i dodać do ryżu, gdy boczek przestygnie również dodać go do miski.
Na koniec wsypać cebulkę, dołożyć majonez oraz ketchup i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Sałatkę wymieszać i odstawić na 10 minut.
Boczek pokroić w cienkie paseczki i przesmażyć bez dodatku tłuszczu.
Wyłożyć go na talerz do przestygnięcia, ale bez wytopionego tłuszczu.
Paprykę i ogórki pokroić w kostkę i dodać do ryżu, gdy boczek przestygnie również dodać go do miski.
Na koniec wsypać cebulkę, dołożyć majonez oraz ketchup i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Sałatkę wymieszać i odstawić na 10 minut.
gosia56