martek0704

martek0704

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 150]

Sałatka ryżowo-kalafiorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Wyśmienita sałatka dla 4 osób

Sałatka ryżowo-kalafiorowa

Składniki:

Sałatka ryżowo-kalafiorowa

 

Sposób przygotowania:

Sałatka ryżowo-kalafiorowa
Ryż ugotuj na sypko i osącz. Kalafiora włóż do wody z octem na 10 min i dokładnie umyj. Podziel na różyczki i przez kilka minut gotuj w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki mleka. Ryż wymieszaj z kalafiorem, posyp posiekaną natką pietruszki. Dopraw solą i pieprzem i skrop sokiem z cytryny. Czosnek przeciśnij przez praskę i dodaj do sałatki. Wszystko wymieszaj.

Tagi:

ryż kalafior