iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

sałatka ryżowo-karpiowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Dobra szybka sałatka poświąteczna .

sałatka ryżowo-karpiowa

Składniki:

sałatka ryżowo-karpiowa

 

 

Sposób przygotowania:

sałatka ryżowo-karpiowa
Karpia filet gotujemy w wodzie z dodatkiem kucharka lub ziarenek smaku .Studzimy i obieramy go na małe kawałki.Wyciągamy ości jeżeli takie się znajdą Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu . Odcedzamy i studzimy .Do zimnego ryżu dodajemy kawałki karpia .Oliwki czarne siekamy .Paprykę kroimy drobno . Kukurydze odcedzamy z zalewy .Wszystkie składniki mieszamy doprawiamy solą ,pieprzem i oliwą .Ozdabiamy korniszonem pociętym w paseczki .

Tagi:

ryż