kuchenny świat

kuchenny świat

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 352]

Sałatka rzodkiewkowa 3 składnikowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na sałatkę składającą się z rzodkiewek i papryki oraz kukurydzy konserwowej. Szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna.

Sałatka rzodkiewkowa 3 składnikowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka rzodkiewkowa 3 składnikowa

 

  • 4 łyżki kukurydzy konserwowej
  • 10 rzodkiewek
  • 1/3 dużej czerwonej papryki
  • 1 łyżka kwaśnej śmietany
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczka pokrojonego szczypiorku

Sposób przygotowania:

Sałatka rzodkiewkowa 3 składnikowa
Kukurydzę konserwową przekładamy na sitko, odsączamy z zalewy.

Rzodkiewki bez liści dokładnie myjemy i osuszamy. Następnie kroimy na cienkie plastry. Paprykę i szczypiorek myjemy, paprykę kroimy w drobną kostkę. Pokrojone warzywa przekładamy do miski dodajemy kukurydzę, kwaśną śmietanę, przyprawy, mieszamy. Kroimy szczypiorek i posypujemy sałatkę.
Sałatka rzodkiewkowa 3 składnikowa
Kukurydzę przekładamy z puszki na cedzak i odsączamy
Sałatka rzodkiewkowa 3 składnikowa
Umyte rzodkiewki kroimy na cienkie plasterki
Sałatka rzodkiewkowa 3 składnikowa
Warzywa w misce posypujemy przyprawami solą i pieprzem
Sałatka rzodkiewkowa 3 składnikowa
Do warzyw z przyprawami dodajemy kwaśną śmietanę