Sposób przygotowania:
Sałatka z rzodkiewką i rzeżuchą
Sałatę lodową dzielimy na liście, myjemy i osuszamy. Rwiemy na mniejsze kawałki.
Rzodkiewkę myjemy, usuwamy końcówki i kroimy w dość cienkie plasterki.
Sałatę mieszamy z rzodkiewką i posypujemy ściętą rzeżuchą.
W mniejszym naczyniu mieszamy olej z miodem i sokiem z cytryny, dodajemy łyżeczkę przypraw do sałatek i mieszamy. Polewamy warzywa zaraz przed podaniem.
Rzodkiewkę myjemy, usuwamy końcówki i kroimy w dość cienkie plasterki.
Sałatę mieszamy z rzodkiewką i posypujemy ściętą rzeżuchą.
W mniejszym naczyniu mieszamy olej z miodem i sokiem z cytryny, dodajemy łyżeczkę przypraw do sałatek i mieszamy. Polewamy warzywa zaraz przed podaniem.