halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Salatka sardynkowo- pieczarkowa .

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszna salatka moze byc tez na kolacje .

Salatka sardynkowo- pieczarkowa .

Składniki:

Salatka sardynkowo- pieczarkowa .

 

  • puszka sardynek w oleju
  • 40 dag pieczarek
  • 1 cebula czerwona
  • sloiczek selera konserwowego
  • sok z 1 cytryny
  • pęczek posiekanej natki pietruszki
  • majonez
  • sol , pieprz

Sposób przygotowania:

Salatka sardynkowo- pieczarkowa .
Pieczarki kroimy w plasterki- male pieczarki a duze kroimy w kostke lub pol plasterki . Skrapiamy sokiem z cytryny.Przelewamy wrzaca woda na sitku. Odsaczamy . Sardynki odsaczamy i dzielimy na paski lub kostke . Cebule drobno siekamy . Seler odsaczamy . Wszystkie skladniki łaczymy z majonezem , doprawiamy sola i pieprzem i delikatnie mieszamy . Schladzamy .