Sposób przygotowania:
Sałatka serowa.
Żółty ser zetrzeć na tarce. Ser pleśniowy pokroić na małe kosteczki. Kukurydzę odcedzić. W garnku zagotować wodę, włożyć marchewkę, i buraka. Po ok 20 minutach wyciągnąć marchewkę, jeśli burak nie będzie jeszcze miękki zostawić go na dłużej. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce. Wyciągnąć miękkiego buraka, obrać i również zetrzeć na tarce. Wymieszać razem z marchewką i łyżką ketchupu dla zaostrzenia smaku. Jabłko obrać, pokroić w drobną kostkę. Do dużej miskie przełożyć biały ser, wymieszać go dokładnie z dwiema łyżeczkami cukru. Dodać sery: zółty i plesniowy. Wymieszać. Wsypać kukurydzę i jabłko, wymieszać. Na sam koniec dodać marchewkę zmieszaną z buraczkiem. Wszystko jeszcze raz dokładnie wymieszać. Przechowywać w lodówce.