Sposób przygotowania:
sałatka sojowa
Kiełki umyć wrzucić na minutę do wrzącej,posolonej wody,odcedzic,opłukać zimną wodą,osączyć zostawić do ostygniecia.Pieczarki oczyścić,umyć, pokroić w plasterki,skropić sokiem z cytryny.Groszek z puszki odcedzić.Pomidory sparzyć,obrać ze skórki,podzielić na cząstki.Rzodkiewki umyć ,pokrpić na ćwiartki.Cebulę obrać,drobno posiekać.Liście sałaty wymyć i osączyć.Kiełki ,groszek,i pieczarki delikatnie wymieszać z zalewą przyrządzoną z oleju,sosu sojowego,octu,cebuli,soli,pieprzu i przeciśniętego przez praskę czosnku.Salaterkę wyścielić liściami sałaty,na środku ułożyć sałatkę,a wokół niej ćwiartki pomidorów i rzodkiewek.